Lapsuudenkodissani ei ollut sekajäteastiaa. Harvemmin niitä pienillä kylillä olikaan.

Marjat pakastettiin vaikkapa maitorahkarasiaan tai piimätölkeistä rakennettuun säilytysastiaan. Mehut säilöttiin tyhjentyneihin lasipulloihin, punajuuret sillipurkkeihin. Pahvit ja paperit muuttuivat lämmöksi keskuslämmitysjärjestelmän polttokattilassa.

Ehkä ajatus tarttui juuri lapsuus- ja nuoruusvuosina. Ehkä on syynsä myös sille, että se lepäsi ja muhi rauhassa lähes parikymmentä vuotta. Ehkä sen uudelleen heräämiseen tarvittiin yksi burnout. Ehkä juuri näistä kaikista syistä katson jokaista käytöstä poistuvaa tavaraa, tuotetta tai suoranaista roskaa uusin silmin: voisiko tälle löytyä uusi käyttötarkoitus?

Tuollaista kysymystä raksuttavat aivot saavat nautintoa Joensuun roskat ja aarteet -facebookryhmän postauksista, eri paikkakuntien kirpputoreilla ja second hand -liikkeissä kiertämisestä, suklaamunista paljastuvista yllätyksistä, rikkoutuneesta korusta, kadonneista palapelin paloista, irronneista napeista ja voi ihanuus lähes vaikkapa mistä!

Ympyröitäni voit seurata erityisesti näiden nettisivujen kautta, Instagramista ja Facebookista sekä joskus myös erilaisissa tapahtumissa Pohjois-Karjalan alueella. Piipahda pisteelläni vaikkapa Joensuun Pop-kadulla ti-pe 9.-12.7.! Tarkat ajat ja sijainnin infoan sosiaalisen median väyliä pitkin.

Ohessa olevassa kuvassa käytöstä poistunut vessanpönttö sai uuden elämän syreenipensaiden suojasta. Sen päällä voisi vaikkapa istuskella ja ajatella kaikenlaisia asioita. Tai sitä voi käyttää kesäkukkaruukun korokkeena. Tai mitä tahansa mieleen juolahtaakaan!

Tervetuloa ympyröihin!

Kaisa Hiltunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *